Україна
30 січня 2018
В Україні випробували високоточну крилату ракету власного виробництва
30 січня, відбулися успішні перші льотні випробування української високоточної крилатої ракети, яка на великій дальності може знищувати наземні та морські цілі ворожі цілі.
news-image
Дана зброя може на великій дальності знищувати наземні та морські цілі ворожі цілі. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У вівторок, 30 січня, відбулися успішні перші льотні випробування української високоточної крилатої ракети, яка на великій дальності може знищувати наземні та морські цілі ворожі цілі. Про це у Facebook повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети», - написав він після завершення випробувань.

 

 

За його словами, які цитує сайт РНБО, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України. «Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети», - пояснив він.

 

Турчинов також повідомив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила задачу «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, але і також морського та повітряного базування». «Дальність дії наших крилатих ракет та їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», - додав він.

 

 

 «Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети», - повідомив Турчинов.

 

 

«Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні Сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», - наголосив Секретар РНБО України, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».