Суспільство
30 січня 2018
У Франції міністр, звинувачений у зґвалтуванні, відмовився йти у відставку
Чиновник заперечує всі звинувачення.
news-image

Французький міністр  державних дій і фінансів Жеральд Дарманен відкидає звинувачення у зґвалтуванні і відмовляється йти у відставку. Про це повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Звинувачення стосуються подій, що нібито мали місце в 2009 році. Перший раз ймовірна жертва - 45-річна Софі Спатц - подала скаргу в прокуратуру навесні 2017 року.

За її словами, вона звернулася до Дарманена з проханням допомогти в судовій справі про шантаж за участю її колишнього бойфренда. Спатц заявила, що Дарманен погодився їй допомогти, але натякнув на інтимну близькість.

Однак розслідування було закрито невдовзі після того, як заявниця так і не з'явилася до слідчих для надання свідчень.

В середині січня 2018 року Спатц написала нову скаргу в прокуратуру. Розслідування, яке передали кримінальній поліції, було відновлено 22 січня.

Прем’єр Франції Едуар Філіп і міністри наполягають, що правила вимагають відставки міністра, коли проти нього відкрите кримінальне провадження. Поки ведеться попереднє розслідування, питання відставки не стоїть.

У Франції більшість юридичних скарг призводить до попереднього розслідування. Після цього питання або знімається, або відкривається повноцінне розслідування, яке може привести до судового розгляду.

Дарманен заперечує всі звинувачення на його адресу.

За словами його адвоката, міністр визнав, що проводив час з Софі Спатц, однак звинувачення у зґвалтуванні є брехнею і Дарманен збирається судитися з нею за наклеп.

Читайте також: Французький міністр став фігурантом розслідування про зґвалтування