Події
30 січня 2018
Москва і Вашингтон приймуть рішення про миротворців на Донбасі після виборів у РФ - Stratfor
Після виборів у Росії буде більше маневрів для ведення переговорів.
news-image

Після переговорів 26 січня у Дубаї між помічником президента Росії Владиславом Сурковим і спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером Сурков сказав, що Росія буде уважно вивчати пропозиції США щодо миротворчих сил США в Україні. Зокрема, Сурков позитивно поставився до плану США з розгортання миротворчої місії поетапно.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться у матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Відзначається, що Сурков обережно підійшов до цієї теми, заявивши лише, що після ретельного вивчення Росія запропонує швидку відповідь і що буде організована наступна зустріч. Малоймовірно, що Росія виконає цей план до закінчення президентських виборів у березні, стверджують аналітики Stratfor. Компроміс по Україні буде представляти собою поступку Сполученим Штатам - а цього Кремль хоче уникнути в передвиборний період. Після виборів у Росії буде більше маневрів для ведення переговорів. Поетапний підхід, якщо він буде застосований, значно змінить позиції Сполучених Штатів і Росії.

З тих пір, як президент Росії Володимир Путін вперше висловився на підтримку миротворчої місії на Донбасі у вересні минулого року, Кремль був непохитний, що така місія повинна бути обмежена охороною незалежних спостерігачів на лінії зіткнення між силами України і окупантів. Сполучені Штати та їхні союзники наполягали на тому, щоб миротворча місія була розгорнута по всьому Донбасу, у тому числі на кордоні між окупованими територіями і Росією, де росіяни регулярно надають зброю і війська для підтримки бойовиків. Поетапний підхід, як планується, забезпечить компроміс між цими двома планами.

Читайте також: У Вашингтоні вирішили відкрити площу Нємцова в річницю його смерті
Читайте також: В Україні недоїдає 1,2 мільйона чоловік - підрахунок ООН