Події
31 січня 2018
У «Київоблгазі» заявили про самовільне відновлення газу в Славутичі
Мерія міста звинуватила в цьому Мінфін.
news-image

Жителі Славутича, які 4 години просиділи без тепла, побоюються, що їх узагалі відімкнуть від газопостачання, бо упродовж дня біля міської котельні чергують аварійні машини від "Київоблгазу".

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев розповів, що відновити постачання газу вдалося завдяки домовленостям з "Київоблгазом". Водночас у службі запевняють: приїхали вони через витік, оскільки 30 січня подачу блакитного палива відновили самовільно. Місцеві жителі не вірять і чергують біля котельні.

"Самовільно були зірвані пломби, і відбувся самовільний забір газу. Аварійні наші служби одразу виїхали на місце події, як тільки було диспетчерською зафіксовано факти відбору газу. Ми повідомили слідчо-оперативну групу Національної поліції", – зазначила речник ПАТ "Київоблгаз" Леся Кіхно.

Нагадаємо, що 30 січня Славутич відімкнули від газопостачання. Мерія міста звинуватила в цьому Мінфін. У міськраді пояснили, що загальна сума боргу комунального підприємства складає понад 50 мільйонів гривень, але його місто сплачує щомісяця за графіком реструктуризації. Цього разу ж була затримка через несвоєчасне фінансування пільг та субсидій.

Читайте також: Одне із міст Київщини на невизначений час повністю відключили від газу
Читайте також: Україна припинила подачу води в «ЛНР» через накопичені з 2015 року величезні борги