Суспільство
1 лютого 2018
Roshen просить суд заборонити Ашану випуск Київського торта
Корпорація Roshen звернулася до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна права інтелектуальної власності при випуску продукції під торговою маркою Київський торт і торт Київський.
news-image

Кондитерська корпорація Roshen звернулася до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна права інтелектуальної власності при випуску продукції під торговою маркою "Київський торт" і торт Київський.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Корпорація вимагає, щоб суд заборонив ТОВ Ашан Україна використовувати назви Київський торт і торт "Київський", а також графічних елементів у вигляді листя каштана, оскільки покупець може сплутати упаковку з Київським тортом виробництва Рошен.

Аналогічні вимоги в даному рішенні суду викладені по відношенню до ТОВ Белларія. Також Roshen просить суд зобов'язати ТОВ Белларія вилучити з обороту і знищити всі упаковки та етикетки тортів з відповідними написами і зображеннями.

Згідно з рішенням суду, товарний знак Київський торт визнаний загальновідомим в Україні рішенням Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності в квітні 2017 року.

Суд розгляне справу на підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження 5 лютого 2018 року.

Нагадаємо, суперечка про використання ТМ Київський торт і елементів дизайну упаковки Roshen також веде з компанією Київхліб.

Читайте також:Окупанти в Криму годують дітей у школах та садках молочним фальсифікатом