Політика
2 лютого 2018
Ізраїль обмежив поличний діалог з Польщею через закон про «бандерівську ідеологію»
Відносини між Польщею та Ізраїлем різко погіршилися.
news-image
Ізраїль попросив відкласти візит до цієї країни голови Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павела Солоха, який мав відбутися на наступному тижні.

Про це BBN Польщі повідомило у Твіттері, передає «Є!».

Підтверджуємо, що ізраїльська сторона звернулася з проханням про відкладення візиту голови BBN Павела Солоха до Ізраїлю, який мав відбутися на наступному тижні. Сподіваємося, що діалог в питаннях безпеки, що має стратегічне значення для обох країн, продовжуватиметься у найближчому майбутньому, - інформує BBN.

За неофіційною інформацією Onet.pl, Ізраїль також хоче відкликати з Польщі свого посла Анну Азарі до Єрусалиму. Однак, офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Відносини між Польщею та Ізраїлем різко погіршилися після прийняття у польському парламенті закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Ним передбачається покарання, зокрема і тюремне ув'язнення, для тих, хто публічно та всупереч фактам приписуватиме полякам та Польщі відповідальність за злочини проти євреїв в роки Другої світової війни. Ізраїль вважає, що цей закон забороняє критику поляків, які могли бути причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни і закликає Варшаву переглянути його.