Політика
2 лютого 2018
Глава МЗС Греції отримав лист з погрозами на тлі переговорів про назву Македонії
Автори листа написали, що "у них є три кулі для міністра".
news-image

Міністр закордонних справ Греції Нікос Котціас отримав лист з погрозами на свою адресу та на адресу своєї родини, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Автори листа надіслали листа в четвер, написавши, що "у них є три кулі для міністра", повідомив міністр цивільного захисту Нікос Тоскас.

Котціас веде переговори з Македонією для врегулювання суперечки щодо назви бальканської країни. Він заявив, що Афіни подадуть проекти пропозицій для врегулювання суперечки, очікуючи, що врегулювання може бути досягнуто до червня.

"Органи поліції вживають заходів, щоб з'ясувати, хто намагається посилити ситуацію", - сказав Тоскас.

Це питання викликає серйозні дебати серед греків, багато з яких вважають, що Греція не повинна йти на поступки. На неділю в Афінах запланований великий мітинг протии дозволу використання назви "Македонія".

Як відомо, Греція вважає, що Македонія "вкрала" назву в одної з північних грецьких провінцій, і через це блокує діалог щодо вступу країни до НАТО і ЄС.

Суперечка триває з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією, яка до того носила назву Соціалістична республіка Македонія, що не викликало спротиву з боку Греції. Після 1991 року Греція вважає, що назва держави є узурпацією назви її історичної провінції.

Читайте також: 38 народних депутатів пропустили всі голосування Ради в січні (список)