Суспільство
2 лютого 2018
В Ульяновському авіаційному інституті вирішили долю курсантів, що станцювали в БДСМ-костюмах
Ректор закладу зазначив, що своїми діями першокурсники порушили вимоги статуту навчального закладу.
news-image

Керівництво Ульяновського інституту цивільної авіації оголосило догану курсантам, які в спідній білизні й формених кашкетах станцювали під пісню Satisfaction, після чого відео з цими танцями потрапило в інтернет, передає «Є!» із посиланням на Интерфакс.

"До курсантів, які брали участь у створенні даного ролика, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді догани відповідно до законодавства РФ і умов локальних актів інституту", - повідомив в п'ятницю ректор інституту Сергій Краснов.

Він підкреслив, що своїми діями першокурсники порушили вимоги статуту навчального закладу.

"Вчинок курсантів сприйнятий учнями, викладачами, іншими працівниками інституту, ветеранами, багатьма працівниками авіаційної галузі як прояв неповаги до їх честі та гідності, думкці про ВНЗ та представників авіаційної галузі в цілому", - повідомив Краснов.

Крім того, з першокурсниками та їх батьками проведені виховні бесіди.

Публікація в інтернеті відео за участю курсантів Ульяновського інституту цивільної авіації викликала широкий громадський резонанс. На ролику першокурсники в спідній білизні, формених кашкетах і чоботях танцюють в гуртожитку навчального закладу під пісню Бенні Бенассі Satisfaction.

Відео, можливо, було знято ще восени 2017 року, а викладено в мережу тільки зараз.

Губернатор Ульяновської області Сергій Морозов доручив організувати роботу спеціальної комісії, зазначивши при цьому, що не підтримує ідею з відрахуванням курсантів через відеоролик.

Приволзька транспортна прокуратура в ході перевірки не знайшла підстав для відрахування курсантів з вишу. Разом з тим ректору навчального закладу було внесено подання у зв'язку з неналежною організацією виховного процесу, порушенням ФЗ "Про освіту в РФ" і локальних правових актів інституту.

Також прокуратура вимагала притягнути винних з-поміж педагогів до дисциплінарної відповідальності.