Спорт
2 лютого 2018
Український боксер став найкращим боксером світу 2017 року
Останній раз таку нагороду український боксер отримував у 2011 році.
news-image

Міжнародна боксерська Асоціація визнала Олександра Хижняка найкращим боксером світу незалежно від вагових категорій у 2017 році.

Інформує «Є!», з посиланням на box.sport.ua.

Останній раз таку нагороду український боксер отримував у 2011 році. Сімома роками раніше найкращим боксером планети ставав Олександр Усик.

За результатами виступів у 2017 році Олександр ХИЖНЯК здобув всі можливі золоті нагороди на провідних боксерських стартах. Спочатку Олександр став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а згодом ще й здобув титул найкращого боксера на Чемпіонаті Європи у Харкові та золото світової першості у Гамбурзі.

«Це неймовірне визнання та надзвичайно почесна нагорода для мене. Вдячний міжнародній боксерській спільноті, президента ФБУ Володимиру Продивусу, першому віце-президенту ФБУ Дмитру Шенцеву, моєму батьку та тренеру Олександру Хижняку, тренерському складу збірної України на чолі з Дмитром Сосновський та, звичайно ж, усім вболівальникам за підтримку. Це наша сумісна перемога. Подібні нагороди являються неабияким стимулом для того, щоб ще з більшою мотивацією працювати задля здобуття нових вершин. Моя головна мета – нагорода Олімпійських ігор і зроблю все від себе можливе аби якомога краще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу 2019 року та здобути перепустку на Олімпіаду Токіо-2020», – зазначив Олександр Хижняк.
Читайте також: Усик потрапив на обкладинку відомого журналу
Читайте також: Гройсман розповів про ініціативи, які приведуть до «економічного дива»