Суспільство
6 лютого 2015
Кримські татари хочуть провести мітинг в підтримку Ахтема Чийгоза
19 лютого кримські татари планують провести мітинг на підтримку заарештованого напередодні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.
news-image

На центральній площі Бахчисарая 19 лютого кримські татари планують провести мітинг на підтримку заарештованого напередодні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це повідомив екс-голова Бахчисарайської райдержадміністрації, член Меджлісу Ільмі Умеров, передає Є! Єдність.інфо

За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні Бахчисарайського регіонального меджлісу 3 лютого. Мітинг планується провести в день, коли завершиться термін перебування заступника голови Меджлісу під вартою.

Також Він уточнив, що вчора, 5 лютого, він подав заяву про проведення мітингу на ім'я голови Бахчисарайської міськради.

 

«В той же день до мене додому приїхали представники Центру боротьби з екстремізмом Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополі. Цікавилися, яким чином планується провести цей захід. Відповідь в установленому порядку повинен дати міськрада протягом 10 днів. Припускаю, що це буде відмова...», - написав член Меджлісу на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
 
Нагадаємо, 29 січня слідчі органи Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим затримали Ахтема Чийгоза. У цей же вечір Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого.
 
Читайте також: Кримські татари: "Захистіть нас. Не дозволяйте російському уряду забирати наших дітей у свою армію"
 
Прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що він звинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років. Сьогодні Апеляційний суд Республіки Крим залишив у силі рішення про арешт Чийгоза.
Читайте також: В Криму затримали заступника голови кримськотатарського Меджлісу