Політика
3 лютого 2018
МЗС РФ заявило про «антиросійську спрямованість» нової ядерної доктрини США
Росія побоюється, що доктрина США стане причиною ракетно-ядерної війни.
news-image

Міністерство закордонних справ РФ висловило глибоке розчарування у зв'язку з публікацією 2 лютого нової ядерної доктрини США. Про це повідомила прес-служба МЗС РФ, передає «Є!».

У відомстві зазначили, що вже під час першого ознайомлення "впадають у вічі конфронтаційний заряд і антиросійська спрямованість цього документа".

Із жалем констатуємо, що США обґрунтовують свій курс на масштабне нарощування ядерних озброєнь посиланнями на проведену Росією модернізацію ядерних сил і нібито є зростання ролі ядерної зброї в російських доктринальних установках. Нас звинувачують у зниженні порогу використання ядерних озброєнь і в якихось "агресивних стратегіях, – ідеться в заяві.

На думку РФ, США намагаються ввести світову спільноту в оману твердженням про те, що модернізація американських ядерних сил "не знизить порогу застосування ядерної зброї".

Для нас очевидно протилежне: істотно знижені "граничні умови" можуть спричинити виникнення ракетно-ядерної війни навіть під час конфліктів малої інтенсивності, – підкреслили в російському МЗС.