Суспільство
3 лютого 2018
На кордоні з Польщею розблокували всі пункти пропуску
Патрульні поліцейські Львівської та Волинської областей забезпечили публічну безпеку.
news-image
Блокування невдоволеними громадянами пунктів пропуску на кордоні з Польщею у Львівській та Волинській областях завершилося.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України, передає «Є!».

Сьогодні, 3 лютого, мешканці прикордонних районів Львівщини перекрили дороги поблизу трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні – “Шегині”, “Рава-Руська” та “Краковець”. Крім того, був перекритий рух поблизу пропуску «Ягодин», що на Волині. Громадяни у такий спосіб висловлювали невдоволення з приводу введення податкових обмежень на ввезення товарів з-за кордону. Правоохоронці забезпечили правопорядок під час протестних акцій, - зазначається у повідомленні.

Згідно з інформацією МВС, блокування руху транспортних засобів на автодорозі Київ-Ковель-Ягодин біля села Старовойтове на Волині, а це близько 1 км від пункту пропуску через кордон “Ягодин”, розпочалося о 09:40. Участь у блокуванні брали 30 осіб.

Згодом, близько 10:20 був перекритий рух транспорту поблизу пункту пропуску “Шегині”.  12 осіб безперервно переходили через пішохідний перехід на автодорозі в селі Шегині Мостиського району Львівщини. 

Близько 13-ї блокування завершилося і рух автотранспорту був відновлений, - повідомили у міністерстві.

Об 11:03 у селі Рата Жовківського району Львівщини, що біля пункту пропуску через кордон “Рава-Руська”, рух транспорту перекрили 40 осіб. 

Перекриття завершилося о 15:00, - зазначили міністерстві внутрішніх справ.

Третім місцем на Львівщині, де мешканці прикордонних районів висловлюють свій протест проти податкових обмежень, блокуючи рух транспортних засобів перед кордоном, став пункт пропуску “Краковець” у селі Наконечне. 

Блокування розпочалось о 13:20 і завершилося близько 14-ї години, - повідомили у правоохоронному відомстві.

Зазначається, що патрульні поліцейські Львівської та Волинської областей забезпечили публічну безпеку:  “Правоохоронці підтримували діалог з протестувальниками, щоб уникнути конфлікту між ними і людьми, які хочуть перетнути кордон”.