Україна
5 лютого 2018
Україна має достатньо газу, щоб його не імпортувати, - ЄБРР
Треба створювати умови для виходу інвесторів на цей ринок, адже вони можуть надати Україні технології, яких вона не має.
news-image
В ЄБРР вважають, що Україна має достатньо газу для того, щоб не імпортувати його і покривати повністю свої потреби в паливі.
 
Про це заявив керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж в інтерв'ю "РБК-Україна", пише «Є!»

Говорячи про енергоринок, він зауважив, що були ситуації  коли іноземні компанії робили спроби вийти в український газодобувний сектор, зокрема British Petroleum, Shell та інші.

Втім, за його словами, "їх дуже успішно і швидко витіснили з ринку".

"Де вони зараз? І це - ганьба, тому що в України достатньо газу для того, щоб не імпортувати його і покривати повністю свої потреби в паливі. І якби Україна захотіла, то могла б стати експортером газу. Але для цього потрібно робити правильні кроки в напрямку формування ринку і його регулювання", - наголосив Маліж.

Він пояснив, що треба створювати умови для виходу інвесторів на цей ринок, адже вони можуть надати Україні технології, яких вона не має.

Як зауважив голова Фонду держмайна України Ігор Білоус, без зміни законодавства інвестори на енергоринок не прийдуть. 

Читайте також:Український авіалайнер жорстко приземлився на високій швидкості у Тбілісі