Суспільство
5 лютого 2018
В Оклахомі запропонували ввести «хімічну кастрацію» для сексуальних злочинців
Рік Вест запропонував конгресу Оклахоми дозволити "хімічну кастрацію".
news-image

Американський штат Оклахома може ввести "хімічну кастрацію" як умову для звільнення ґвалтівників.Відповідний законопроект HB 2543 (.doc) у конгресі штату зареєстрував представник Республіканської партії Рік Вест, передає «Є!».

Якщо документ буде проголосовано, він зобов'яже сексуальних правопорушників вживати ліки, які знижують лібідо і рівень тестостерону, як умови звільнення.

У документі йдеться, що "хімічна кастрація" стане обов'язковою для ув'язнених за насильницьке сексуальне правопорушення, крім випадків, коли суддя вирішить, що такі препарати не будуть ефективними для порушника. Також законопроект передбачає можливість уникнути "хімічної кастрації", якщо засуджений погодиться на хірургічне втручання.

У разі якщо законопроект буде ухвалено, він має набути чинності з 1 листопада 2018 року.

Такі заходи вже діють у Каліфорнії, Луїзіані, Монтані, Орегоні, Вісконсині, Джорджії та Флориді. У 2012 році законодавці Оклахоми підтримали законопроект, що дозволяв "хімічну кастрацію" сексуальних правопорушників, але документ ветував губернатор штату, назвавши цю ініціативу "дурною".