Події
5 лютого 2018
Загибель волонтера Краснопольського: за кермом автомобіля був син головного офтальмолога Дніпра
Призначенні відповідні експертизи для встановлення, що саме трапилось і хто є виним.
news-image

У поліції шукають свідків аварії в Дніпрі, у якій загинув відомий волонтер-переселенець Леонід Краснопольський. Наразі відомо, що за кермом позашляховика був 25-річний хлопець, ім'я якого правоохоронці не розголошують, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Призначенні відповідні експертизи для встановлення, що саме трапилось і хто є виним. Якщо є свідки даної події, які ще не звернулись до поліції, будь ласка, звертайтесь", - просить речник ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

 Уже відомо, що за кермом позашляховика був 25-річний син головного офтальмолога Дніпра.

"Він їхав у своїй смузі, і буквально долі секунди. Каже: тато, у мене перед очима перпендикулярно стоїть машина. Він намагався піти від спілкування ліворуч, але, на жаль, ця траєкторія співпала з траєкторією руху цього чоловіка", - розповів батько водія Валерій Сердюк.


Краснопольський у Донецьку шив чоловічі костюми, а в 2014 році його ательє почало кроїти для українських військових. За доносом волонтер потрапив у катівні терористів "ДНР".

"За шпигунство. Ну, я такий шпигун… Любитель", - говорив він про себе.

Леонід провів у полоні п’ять днів, а коли його звільнили, переїхав  до Дніпра і знову почав шити. Про своє місто донеччанин завжди говорив з усмішкою, про себе – скромно. 

"У мене в списку пріоритетів – перемога у війні, звільнення рідного Донецька", - розповів волонтер.

У його патріотичному одязі під загальною назвою "Хунта" воювали вздовж усієї лінії оборони, а колегам, які допомагали фронту, Краснопольський дарував ексклюзивні патріотичні футболки. Інстуктор аеророзвідки Едуард Наумов твердить, що знає щонайменше сотню бійців, одягнутих особисто Леонідом. 

"Гаразд, кажи, який розмір? Мені було дуже незручно, але він мене фактично одягнув у перший мій комплект, в котрому я поїхав на війну", - розповів військовий.

У 2017 рокці український єврей, або, як він себе називав, Аріє Лейб Крайнопольський,здійснив те, про що мріяв 20 років - поїхав до Ізраїлю, а в стіні  плачу залишив прохання до Бога - берегти Україну. За кілька місяців до смерті Леонід показав світу українських супергероїв – комікс "Охоронці країни". Він мріяв, що його комікс колись прочитають у Донецьку. 

"Коли Донецьк буде звільнено. А зараз за такий комікс можуть просто вбити", - казав він.
Читайте також: У Дніпрі в ДТП загинув відомий український волонтер (відео)
Читайте також: На Дарниці поранили батька із сином