Суспільство
6 лютого 2015
В АП назвали лідерів та аутсайдерів мобілізації
У Києві та області вручені 80% повісток
news-image

Найкраще справляються з четвертою хвилею часткової мобілізації Вінницька (100%), Хмельницька (90%) та Кіровоградська області (80%). Гірше всього ситуація з цим у Харківській, Сумській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, де цей показник становить від 25 до 60%. Про це заявив заступник керівника головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Адміністрації президента Олексій Покотило, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у Києві та Київській області значних проблем із заходами в рамках мобілізації немає, порядку доведені до військовозобов'язаних на 80%.

Читайте також: Президент підвищив призовний вік до 27 років


Покотило зазначив, що на поточному тижні були проведені перевірки організації роботи по призиву в Київській, Житомирській та Вінницькій областях.

Він підкреслив, що в цілому заходи проводяться на належному рівні, але є проблеми, які, в першу чергу, пов'язані з неналежним ставленням окремих представників місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування до виконання поставлених завдань. Також відзначається низький рівень підготовки окремих фахівців військкоматів та відсутністю необхідного досвіду.

Читайте також: Більше половини мобілізованих відправлені в центри бойової підготовки, - Генштаб


За словами Покотило, особливу стурбованість викликають випадки відмови окремих голів сільських і селищних рад здійснювати оповіщення і персонально вручати повістку військовозобов'язаним.