Київ
6 лютого 2018
У Києві велосипедисти виступили проти збільшення швидкості у місті
Підвищення швидкісного режиму на окремих вулицях Києва призведе до погіршення ситуації на дорогах, сказали активісти.
news-image

Столичні велосипедисти виступили проти планів Київради підвищити максимально дозволену швидкість на міських дорогах до 80 км/год.

Про це повідомили на сайті "Асоціації велосипедистів Києва", пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Підвищення швидкісного режиму на окремих вулицях Києва призведе до погіршення ситуації на дорогах, сказали активісти.

В результаті нововведення в небезпеці опиняться як пішоходи, так і велосипедисти, які змушені їздити по автодорогах через відсутність велодоріжок.

"Поспішне прийняття такого рішення неминуче призведе до негативних наслідків, погіршивши безпеку пішоходів, велосипедистів, пасажирів громадського транспорту і користувачів автомобілів. Найбільший ризик для велосипедистів, які будуть рухатися по цим же дорогах, оскільки окремих велодоріжок, як правило, не передбачено", - йдеться в повідомленні на сайті асоціації.

Збільшувати швидкість руху по місту можна тільки після проведення детальної експертизи по кожній вулиці і публічного обговорення, додали активісти.

З 1 січня діють обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год, а також новий порядок видачі посвідчення водія. Не всі зміни до законодавства, спрямовані на боротьбу з порушеннями ПДР, набули чинності. Для цього Верховна Рада повинна внести відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.