Світ
7 лютого 2015
Саудівська Аравія будує 900-кілометрову стіну на кордоні з Іраком
У разі порушення кордону на місце відразу прибудуть групи швидкого реагування на БТР
news-image

Влада Саудівської Аравії приступилf до зведення потужного укріпрайону загальною протяжністю 900 км на кордоні з Іраком. Реалізація проекту йде повним ходом і може бути закінчена ще до кінця цього року.

"Саудівська стіна" буде складатися з традиційних загороджень і високотехнологічних систем стеження. Створюються спеціальні піщані бар'єри, що утрудняють рух людей і техніки, далі йде перешкодf у вигляді сталевого забору і декількf рядів з колючого дроту.

У прикордонній смузі буде встановлено 78 оглядових веж, забезпечених сучасною радарної системою SPEXER 2000. Пристрої зможуть виявляти рухомі об'єкти на відстані від 18 до 36 кілометрів в залежності від їх розміру.

Читайте також: Новий король роздав мешканцям Саудівської Аравії 30 мільярдів доларів


Крім цього, стіна буде забезпечена підземними датчиками та камерами нічного бачення. У разі порушення кордону на місце відразу прибудуть групи швидкого реагування на БТР. Охороняти стіну одночасно будуть 3 тис. солдатів на 240 БТР і позашляховиках.

За словами офіційного представника прикордонної служби королівства Мухаммада аль-Гамді, даний проект повинен забезпечити Саудівської Аравії безпеку від проникнення в країну бойовиків з Іраку.

31 січня стало відомо, що США можуть почати в Іраку повномасштабний наступ сухопутних військ на бойовиків "Ісламського Держави". Раніше США і союзники наносили по бойовиках тільки точкові авіаудари.

Читайте також: Саудівська Аравія пропонувала Путіну угоду по нафті, - ЗМІ