Суспільство
6 лютого 2018
У реєстрі боржників аліментів вже понад 75 тисяч людей
Міністр рекомендує, в першу чергу жінкам, звертатися до реєстру, щоб дати оцінку своєму можливому супутнику життя.
news-image
В Єдиному реєстрі боржників аліментів, який запрацював 5 лютого, вже понад 75 тис. електронних записів, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба відомства.

"Це ті особи, які мають борг по сплаті аліментів понад 3 місяці. У цьому реєстрі вже понад 75 тис. електронних записів по таким боржникам", - розповів міністр.

Петренко наголошує, що реєстр зручний у користуванні - там можна знайти боржника, увівши його прізвище та ім'я.

Міністр рекомендує, в першу чергу жінкам, звертатися до реєстру, щоб дати оцінку своєму можливому супутнику життя.

"Я пропоную і жінкам, і представникам бізнесу, будь-якому громадянину користуватися цим реєстром для того, щоб дати оцінку можливому контрагенту або можливому супутнику життя, з яким ви хочете почати стосунки. Дуже прошу, у першу чергу жінок, звертати увагу на цей реєстр, щоб не потрапити у схожу ситуацію, як потрапили ці діти, які фактично є заручниками безвідповідальності одного із батьків", - розповів Петренко.

Він сподівається, що з часом в реєстрі буде набагато менше відповідних записів, набагато менше прізвищ тих осіб, які зараз фактично потрапили на таку "дошку ганьби".

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада ухвалили законопроект № 7277 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів". За інформацією Міністерства юстицій, наразі в України понад 3 млн дітей живуть у неповних сім'ях.

6 лютого закон про посилення відповідальності за несплату аліментів набув чинності.

Щоб не випустити неплатника аліментів за кордон, потрібна постанова державного виконавця.

Читайте також:За несплату аліментів тепер можуть забрати права й не пустити за кордон