Події
6 лютого 2018
Британська компанія допомогла оточенню Януковича заробити на Євробаченні-2017, - ЗМІ
Прибуток опинився в кишенях людей, які тісно пов'язані з режимом колишнього президента Віктора Януковича.
news-image

За даними BBС, компанію контролює українець Сергій Московський, зареєстрований на сході України в Краматорську.

Британська компанія допомогла оточенню екс-президента Віктора Януковича отримати прибуток від пісенного конкурсу "Євробачення-2017". Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

За даними розслідування, Київський виставковий центр "Парковий" ("Вертолітний майданчик Януковича"), де відбулись заходи із нагоди "Євробачення", належить компанії "Fineroad Business LLP", що зареєстрована у Поттерс-Бар у графстві Хартфордшир.

У свою чергу, дана компанія є партнерством двох офшорних фірм з острова Невіс (Карибське море).

Зазначається, що близько 1,2 млрд фунтів стерлінгів було направлено через компанії, зареєстровані за тією ж адресою в Поттерс-Бар.

"Очевидно, що прибуток опинився в кишенях людей, які тісно пов'язані з режимом колишнього президента Віктора Януковича", - йдеться у заяві.

Дослідження організації Transparency International показало, що за офісом у Поттерс-Барі зареєстровано більш ніж 100 інших компаній, задіяних у міжнародних схемах відмивання грошей - здебільшого використовуючи брудні гроші з Росії та інших колишніх радянських держав.

«Великобританські компанії виступають у ролі фасилітаторів глобальної корупції", - наголосив директор з політичних питань Transparency International Дункан Хеймс.

У свою чергу, компанію Fineroad Business контролює українець Сергій Московський, зареєстрований на сході України в Краматорську.

"Московський, який фактично перебуває у Німеччині, спочатку розповів BBC, що він "ніколи не чув" про компанію Fineroad Business. Однак пізніше підтвердив, що він є головним акціонером компанії. З причин "комерційної конфіденційності" він не вказав, чим займається компанія, і чи він заплатив за свої акції", - додається у розслідуванні.

Нагадаємо, 27 жовтня речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик на Парковій дорозі 27 жовтня передали в управління державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Читайте також:На станції столичного метро «Арсенальна» двоє чоловіків побили поліцейського