Політика
7 лютого 2018
Яценюк у США обговорює вибори президента Росії в окупованому Криму
Ще одне питання перемовин екс-прем'єра - членство України в НАТО.
news-image

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк перебуває з візитом у Вашингтоні, де, зокрема, обговорює незаконність виборів російського президента на території окупованого Криму. Про це повідомив сьогодні з трибуни Верховної Ради голова депутатської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент «Є!»

Максим Бурбак зауважив, що екс- прем'єр у США має зустрічі із представниками Ради національної безпеки США, керівництвом Державного департаменту, Пентагону, а також із конгресменами від Республіканської та Демократичної партій.

"Ми очікуємо жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів російського президента на українській території. Має бути висловлена жорстка позиція з боку наших західних партерів з приводу того, що вибори на українській території можуть проводитися тільки стосовно президента України, а не президента Росії", - наголосив нардеп.


Він зауважив, що "Народний фронт" у понеділок зареєстрував постанову зі зверненням Верховної Ради України до Ради безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, ЄС, НАТО, міжнародних організацій, парламентських асамблей іноземних парламентів та урядів про недопущення та невизнання виборів російського президента в Криму

"Кремль знову планує організувати протизаконне голосування в окупованому Криму, як це вже було під час виборів у Держдуму... І ми маємо звернутись до всього світу з вимогою запобігти так званим виборам на українській території", - сказав політик.


Максим Бурбак зауважив, що процес підготовки до цих "виборів" супроводжується систематичними і масштабними порушеннями прав людини, репресіями проти місцевого населення.

"Ці злочини кремлівської верхівки треба зупинити", - наголосив голова фракції.


Максим Бурбак закликав якнайшвидше розглянути та проголосувати за постанову-звернення до міжнародної спільноти.
Також нардеп додав, що ще одним питанням перемовин Арсенія Яценюка у США є курс України у НАТО та зазначив, що необхідно підписати з Альянсом план дій щодо членства в НАТО та "дати чіткий сигнал всьому світу про мету України - членство в Альянсі".

Читайте також: Відповідальність за загострення українсько-польських відносин лежить на польській стороні - нардеп