Політика
7 лютого 2018
Ляшко хоче скоротити чисельність депутатів
Також нардеп вважає за потрібне розробити механізм відкликання народних обранців.
news-image

Необхідно скоротити чисельність народних депутатів до 200 осіб. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи журналістам сьогоднішнє засідання парламенту, яке довелось достроково закрити через напівпорожню сесійну залу, передає кореспондент «Є!»

«Щоб парламент був працездатний, необхідно обирати тих політиків і політичні сили, які усвідомлюють свою відповідальність перед виборцями. Якщо депутати, які отримують зарплату, не здатні усвідомлювати свою відповідальність, не здатні чесно працювати - навіщо такі депутати?», - наголосив головний радикал.

Він зауважив, що його фракція пропонує скоротити чисельність депутатів Верховної Ради до 200 осіб, а також змінити виборчу систему. Зокрема, запровадити відкриті списки та розробити механізм відкликання депутатів.

«Якщо вони не приходять на роботу - виборці можуть іх відкликати, а не чекати п'ять років, щоб вигнати», - пояснив нардеп.


Також Олег Ляшко зазначив, що членів його фракції на роботу до парламенту «веде совість та відповідальність перед виборцями».
Нагадаємо, сьогодні спікер Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив пленарне засідання через відсутність достатньої кількості народних депутатів для ухвалення рішень.

Читайте також: Яценюк у США обговорює вибори президента Росії в окупованому Криму