Події
7 лютого 2018
На Харківщині з будинку звільнили близько 30 викрадених людей
Чоловіків та жінок віком від 25 до 45 років проти їх волі привозили до будинку.
news-image

У Харківській області виявили близько 30 людей, які повідомили, що їх утримують насильно, нібито з метою лікування від наркотичної залежності.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби місцевої прокуратури.

"Харківська місцева прокуратура №3 спільно з поліцією у рамках розслідування кримінального провадження іншого злочину в одному з приватних житлових будинків Немишлянського району м. Харкова виявили близько 30 людей, які повідомили, що їх утримують насильно, нібито з метою лікування від наркотичної залежності", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що чоловіків та жінок віком від 25 до 45 років проти їх волі привозили до будинку.

"За показами свідків, що зараз перевіряються слідчим шляхом, жертв хапали просто на вулиці та доставляли до будинку. Там у них відбирали телефони, документи та особисті речі. Вихід з приміщення постійно був під замком, а на вікнах були грати. До того ж до невільників була приставлена охорона. Деякі з бранців заявляють, що не бачили вулиці більше року", - повідомляє прокуратура.

Також вказується, що у "підпільному центрі" вилучено медпрепарати, які, за словами  невільників, їх насильно змушували приймати.

"Найближчим часом буде призначена експертиза, що має встановити вміст препаратів та їх призначення. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі, викрадення двох і більше осіб)", - заявили в прокуратурі.
Читайте також: Волкер передав Суркову список українських заручників для обміну
Читайте також: Суддю, який стріляв у детективів НАБУ, відпустили під домашній арешт