Суспільство
8 лютого 2018
Янукович бурхливо зреагував на дозвіл суду на заочне розслідування у справі Євромайдану
У своєму зверненні Янукович звинувачує чинну владу.
news-image

У середу, 7 лютого, екс-президент України Віктор Янукович висловив невдоволення рішенням суду, який дозволив спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо нього у справі Євромайдану, його кривавого розгону та розстрілів людей.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на звернення Віктора Януковича, яке до реакції надіслав прес-секретар його сина Олександра Януковича – Юрій Кирасир, передає «Є!».

Зазначимо, що 7 лютого Печерський райсуд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі розстрілів на Майдані.

У своєму зверненні Янукович звинувачує чинну владу, яка, за його словами, спеціально не допустила його адвокатів до суду. Окрім того, екс-президент звинуватив чинних високопосадовців у причетності до розстрілів на Майдані в лютому 2014 року.

Нинішній режим пішов на злочинні заходи – за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яка розглядається в Печерському районному суді м. Києва. Такі дії – це панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем в Україні та світі дізнаються більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів, – мовиться у зверненні екс-президента України.
Уже в Європі та світі відкрито говорять про причетність "нинішніх керівників" до масових розстрілів на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена – Парубій, Пашинський, Луценко. Будуть названі ще, – наголосив Янукович.

Він також укотре запевнив, що не винен у злочинах під час Майдану, і вважає, що справа проти нього сфабрикована.

Окрім того, Янукович звинуватив представників чинної влади в тому, що "Кримом вони розрахувалися за можливість перебувати у високих київських кабінетах. 2014 року, прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні, розв'язавши і продовжуючи братовбивчу війну на Донбасі".

Екс-президент у своєму зверненні запевнив, що його звинувачують у злочинах, яких не існує.

Для цього в Печерському суді м. Києва із застосуванням сили не допустили моїх захисників до судового процесу, замінили їх на "прокурорського" адвоката, якому вистачило за 40 хвилин дослідити 110 томів справи і понад 100 годин відеоматеріалів, щоб дати можливість "ручному" судді винести рішення про початок досудового розслідування відносно мене, – заявив Янукович.