Політика
8 лютого 2018
Новий уряд Німеччини підтримуватиме Україну, проте за певних умов
Новий уряд Німеччини підтримуватиме Україну.
news-image

Коаліційна угода між ХДС/ХСС та СДПН серед іншого передбачає підтримку Німеччиною повного відновлення територіальної цілісності України та подальшого розвитку держави. Проте до офіційного Києва теж прописані певні вимоги.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Є!».

За інформацією видання, текст угоди німецької коаліції містить плани надавати Україні підтримку задля повного відновлення територіальної цілісності країни, а також допомогу для посилення стабільності та подальшого суспільного розвитку.

Окрім того, згідно з угодою, новий уряд Німеччини готовий надавати кошти для відбудови Донбасу. А задля досягнення миру на Донбасі новий німецький уряд надалі активно співпрацюватиме з Францією.

Проте, як зазначається у повідомленні, обіцяна підтримка Німеччини надаватиметься Україні за певних умов. Перш за все мовиться про виконання Києвом своєї частини мінських домовленостей: відведення важких озброєнь від лінії розмежування та встановлення реального режиму припинення вогню.

В коаліційній угоді наголошується, що за дотриманням перемир'я на Донбасі повинна спостерігати миротворча місія ООН.

Зазначимо, що у Берліні також розраховують, що Київ не припинить процес реформ, особливо щодо боротьби з корупцією. Документом передбачається, що такі перетворення повинні призвести до всеосяжної модернізації країни.

Готовність Німеччини надавати Україні відповідну фінансову підтримку прив'язана до прогресу нашої держави із втіленням реформ.