Політика
8 лютого 2018
Що на Молитовному сніданку роблять нардепи, мета яких - зробити селфі з Трампом? - Леонід Ємець
Проте нардеп вважає, що серед українських політиків є такі, які мають право бути присутніми на заході.
news-image

Нардеп Леонід Ємець не розуміє, для чого поїхали на Молитовний сніданок до США кілька десятків народних обранців, які мають на меті лише зробити селфі із президентом Дональдом Трампом. Про це політик розповів журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент «Є!»

Проте, на думку Леоніда Ємця, є украінські політики, які мають право бути присутніми на Молитовному сніданку, бо це є частиною дипломатичного діалогу між Україною та Сполученими Штатами.

"Хто ці люди, які мають право вести цей дипломатичний діалог? Це лідери фракцій, такі як Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко, інші. Але що там роблять декілька десятків народних депутатів, які не будуть вести ніяких дипломатичних перемовин, які максимум у 400 метрах побачать Дональда Трампа, і все, що вони зроблять - це селфі? Я не знаю, скільки це коштує, але лише квиток до Сполучених Штатів - понад тисячу доларів, проживання також коштує грошей", - висловився Леонід Ємець.


Втім нардеп зазначив, що навіть у цьому випадку мова йде не про гроші, які витрачають народні обранці. На думку політика, проблема полягає в тому, що парламент "ледь здатен нашкребти 228 голосів навіть за рішення, які не викликають заперечень".

"Вчора ми були не здатні прийняти жодного рішення. Сьогодні парламент простоює через тих нардепів, які поїхали до США з однією метою - зробити фото з Трампом", - обурився Леонід Ємець.


Політик впевнений, що особи нардепів, які залишили засідання парламенту та поїхали без певної мети до США, мають бути названі поіменно, а НАЗК має провести перевірку і визначитися, чи є подібні поїздки в межах декларацій зазначених народних обранців.

Читайте також: «На Молитовний сніданок до США полетіли близько 60 нардепів» - Юрій Бойко