Суспільство
8 лютого 2018
Закон про приватизацію держмайна переданий на підпис президенту
Підписання, і передача для розгляду президенту відбулася сьогодні, 8 лютого 2018 року.
news-image

Закон №7066 "Про приватизацію державного майна" був підписаний спікером парламенту Андрієм Парубієм і переданий президенту. Про це повідомляється в картці законопроекту на сайті Верховної Ради, пише «Є!» з посиланянм на 112.

І підписання, і передача для розгляду президенту відбулася сьогодні, 8 лютого 2018 року.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада проголосувала за ухвалення закону про приватизацію 18 січня. Головна мета документа - спростити процес приватизації за допомогою спрощення классфікаціі об'єктів, що підлягають приватизації. Їх пропонується розбити на два класи - об'єкти малої і великої приватизації.

Крім того, закон розширює список об'єктів, які можуть бути виставлені державою на продаж, дозволяє оформляти банківські гарантії і уніфікує способи продажу.

Так, при проведенні великої приватизації до процесу будуть залучатися міжнародні радники. Об'єкти малої приватизації бажаючі зможуть придбати в ході електронних торгів - в їх число потрапляють об'єкти нерухомості і невеликі підприємства. До великої приватизації віднесли об'єкти, загальна вартість активів яких перевищує позначку в 250 млн гривень.

Терміни підготовки об'єктів до продажу скоротяться з 9 місяців до 4 місяців, а термін подачі заявок покупцями навпаки зросте - до 180 днів замість нинешнійх максимум 45 днів.

Пізніше у Верховній Раді намагалися скасувати голосування з даного законопроекту, однак парламент відхилив цю постанову і визнав прийняття закону.

Закон "Про приватизацію державного майна" входить в список вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

Читайте також:Закон щодо Донбасу передали на підпис Порошенку