Суспільство
9 лютого 2018
Щоб не насміхались: авторка Капітошки відсудила у ресторану 37 тисяч гривень
Українська письменниця, авторка сценарію мультфільму Капітошка Наталія Гузєєва виграла справу про захист права інтелектуальної власності проти ресторану у Рівному.
news-image

У Рівненському міському суді Гузєєва довела, що ресторан незаконно використав назву її твору у меню, повідомляє місцеве видання "Крапка".

Капітошкою заклад харчування назвав один із дитячих салатів, пише «Є!» з посиланням на УП Життя.

Авторське право на назву "Капітошка" Гузєєва зареєструвала понад 10 років тому, а тепер ретельно стежить за тим, аби продукція, іменована героями її мультику, була якісною.

"Якісний склад салату "Капітошка" викликав сумніви. Спершу ми надіслали керівництву закладу офіційного листа, аби вони ліквідували "погрішності", й таким чином вичерпали конфлікт. Проте в ресторані його проігнорували, – розповів представник інтересів письменниці у суді Юрій Трачук.
Ба більше, коли справа дійшла до судової зали, орендар ресторану почав заперечувати, що салат із такою назвою є у меню. Мовляв, представлений позивачем перелік страв не належить їхньому закладу". Суд ухвалив, що використання назви "Капітошка" можливе лише зі згоди авторки, і зобов’язав відповідача компенсувати письменниці близько 37 тисяч гривень.

Чи подаватиме керівництво ресторану апеляцію, не відомо.

Це не перша успішна справа Наталії Гузєєвої щодо захисту авторського права на "Капітошку".

У березні 2017 року письменниця відсудила 150 тисяч гривень за використання цього образу у назвах надувних дитячих батутів.

Читайте також:Комаровський розповів, чого чекати українцям після спалахів кору

Читайте також:Науковці радять не спати довго на вихідних