Події
9 лютого 2018
Австрія підтримує ідею розміщення миротворців ООН на Донбасі
Україна та Австрія домовились створити спільну комісію щодо вивчення історії.
news-image

Канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що Відень підтримує ідею розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі та готовий розглянути участь австрійських військових у цій місії, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це він сказав на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у Відні, – пише «Тиждень».

«Австрійський федеральний уряд буде підтримувати цю ідею (миротворчої місії на Донбасі)... Я розумію, що поки до цього дійде, необхідні тривалі переговори, багато кроків слід здійснити. Але я радий, що це бажання існує з українського боку. Ми для втілення цього бажання звичайно готові допомогти», – зазначив Курц.

Він також наголосив, що Австрія готова обговорити свою участь у місії, якщо від України надійде таке прохання.

«Щойно ця миротворча місія буде створена, буде вирішуватися питання щодо країн-учасників місії. І якщо з українського боку буде прохання або бажання, щоб Австрія теж долучилася чи надала якусь допомогу, то ми зі сторони федерального уряду проведемо обговорення», – заявив австрійський канцлер.

Як повідомлялось, Україна та Австрія домовились створити спільну комісію щодо вивчення історії.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсоном заявив, що Україна й США узгодили можливий проект резолюції про миротворців на Донбасі. 

Читайте також:Доба в АТО: 4 мінометних обстріли, вечір минув у тиші