Події
9 лютого 2018
Індія оштрафувала Google на 21 мільйон доларів
Комісія із захисту конкуренції Індії звинуватила американську корпорацію Google у зловживанні домінуючим становищем в сегменті загального онлайн-пошуку і пошуку рекламних послуг в країні.
news-image

Комісія із захисту конкуренції Індії звинуватила американську корпорацію Google у зловживанні домінуючим становищем в сегменті загального онлайн-пошуку і пошуку рекламних послуг в країні, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Регулятор за підсумками перевірки зобов'язав американську компанію виплатити штраф у розмірі 1,36 мільярда рупій (21 млн доларів).

За даними CCI, пошуковик Google в країні видавав результати пошукових запитів таким чином, щоб збільшувати відвідуваність власних сервісів: зокрема, мова йде про сервіс Google Flight.

"Визнано, що Google застосовувала практику спотворення пошуку, що завдає шкоди як конкурентам компанії, так і користувачам", - додав регулятор.

Google входить в холдингову компанію Alphabet, утворену в серпні 2015 року. Сама Google з пошуковою системою, Android і YouTube в жовтні увійшли до холдингу.

Раніше Європейська комісія оштрафувала інтернет-гігант Google на 2,42 млрд євро за зловживання домінуючим положенням на ринку пошукових систем. Після чого компанія Google подала апеляцію до Суду Європейського союзу на рішення Єврокомісії про штраф.

Читайте також:Катастрофа зі швидкими: чому водії масово ігнорують і не пропускають карету

Читайте також:Глава МЗС Франції засудив польський закон про Інститут національної пам'яті