Події
9 лютого 2018
Найбагатші люди світу за день втратили ще майже $ 100 млрд
Найбагатша людина у світі – засновник компанії Amazon Джефф Безос – втратив $ 5,3 млрд. Тепер його статки оцінюються в $ 113,2 млрд.
news-image

Чергове різке падіння американських фондових ринків призвело до того, що 500 найбагатших людей світу за один день втратили $ 93 млрд своїх активів. Про це пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

При цьому 20 з них втратили щонайменше $ 1 млрд кожен, пише Bloomberg на підставі свого індексу Billionaires Index (BBI).

Так, найбагатша людина у світі – засновник компанії Amazon Джефф Безос – втратив $ 5,3 млрд. Тепер його статки оцінюються в $ 113,2 млрд.

Статки глави інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррена Баффета впали на $ 3,5 млрд, а засновника Facebook Марка Цукерберга – на $ 3,4 млрд.

Глава американських компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск втратив ,1 млрд

Нагадаємо, що в четвер, 8 лютого, і Dow Jones Industrial Average і S&P 500 впали до найнижчих рівнів з листопада минулого року.

Слідом за ними обрушилися і індекси найбільших підприємств Західної Європи.

Відзначимо, що це падіння стало другим за минулий тиждень. Так, в понеділок, 5 лютого індекс Dow Jones впав на 1175 пунктів, втративши близько 4,6%. Протягом дня падіння досягало майже 1600 пунктів.

Слідом за Доу-Джонсом впали й інші американські фондові індекси: індекс S&P втратив 3,8%, а Nasdaq - 3,7%.

Тоді таке різке падіння американських фондових ринків призвело до того, що 500 найбагатших людей світу за один день втратили 4 млрд своїх активів.

Читайте також:Соболєв – про Пономарьова: Я не пам’ятаю, щоб нардеп так зухвало перешкоджав журналістській діяльності