Події
10 лютого 2018
На Одещині підлітки жорстоко познущались над дитиною з інвалідністю
У ході перевірки працівниками поліції встановлено, що описані в заяві події мали місце влітку.
news-image

В Арцизькому районі Одеської області притягнуто до відповідальності батьків двох підлітків, які прив'язали до стовпа дитину-інваліда, зняли це на відео та виклали в Інтернет.

Про це пише УНІАН.

До правоохоронців звернулася жителька районного центру (місто Арциз) із заявою про те, що над її 14-річним сином знущалися однолітки.

У ході перевірки працівниками поліції встановлено, що описані в заяві події мали місце влітку. Хлопець і дівчина прив'язали сина заявниці скотчем до стовпа, заклеївши йому рот і руки. Свої дії вони знімали на відео, яке пізніше виклали в Інтернет.

За їх словами, потерпілий нібито сам погодився, щоб з ним так вчинили, але заявниця повідомила, що її син має проблеми зі здоров'ям, тому не до кінця усвідомлює і дає оцінку вчинкам. У поліції стверджують, що з підлітками проведена роз'яснювальна робота про неприпустимість подібної поведінки. Їхніх батьків притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків з виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, сьогодні працівники поліції провели з учнями Арцизької гімназії № 1 профілактичну бесіду про наслідки жорстокого поводження з однолітками, у ході якої діти, які образили сина заявниці, в присутності всієї аудиторії попросили вибачення у хлопця і його батьків.

Читайте також: У Львові бійці АТО та родини загиблих отримали 42 квартири