Події
11 лютого 2018
Зарплати працівників Держслужби зайнятості зростуть
Раніше максимальний розмір посадового окладу складав 12 500 грн.
news-image

Міністерство соціальної політики підготувало проект наказу, який упорядковує умови оплати праці працівників Державної служби зайнятості. Зокрема, зарплати співробітників служби зростуть. Відповідний документ є у розпорядженні УНН, інформує «Є!».

Згідно з документом, посадові (місячні) оклади працівників Держслужби зайнятості (Центрального апарату) складуть:

  • Голова Служби - 18 000 грн;
  • Перший заступник голови Служби - 15 800 грн;
  • Заступник голови Служби - 14 500 грн;
  • Начальник управління, головний бухгалтер - 11 400 грн;
  • Начальник самостійного відділу - 10 800 грн;
  • Начальник відділу у складі управління - 8 900 грн;
  • Завідувач самостійного сектору - 8 900 грн;
  • Завідувач сектору у складі управління, відділу - 8 200 грн;
  • Радник голови Служби - 7 500 грн;
  • Економіст, бухгалтер, юрисконсульт, аудитор, інженер (за спеціалізацією), програміст, фахівець з питань зайнятості, з профорієнтації, з аналізу ринку праці, документознавець, інспектор, фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою, консультатнт:

- провідний - 7 500 грн;
- І категорії - 6 000 грн;
- ІІ категорії - 5 500.

Зазначимо, раніше максимальний розмір посадового окладу складав 12 500 грн.

Документ також встановлює надбавку за інтенсивність праці у розмірі до 100% посадового окладу. Раніше ця надбавка складала 50% окладу. При цьому за несвоєчасне виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни працівників Держслужби зайнятості позбавлятимуть надбавки або зменшуватимуть її розмір.

Водночас, як повідомило УНН джерело у Федерації профспілок України, норма надбавки за інтенсивність праці у розмірі до 100% посадового окладу не відповідає діючій для працівників державної служби. Крім того, надання права всім працівникам отримувати такий розмір надбавки призведе до нівелювання функції цієї надбавки як стимулюючої до високопрофесійної, результативної та високоякісної роботи.

Більше того, формування фонду оплати праці з урахуванням запропонованих умов призведе до його значного необґрунтованого зростання, адже така стимулююча виплата здійснюється в межах економії фонду оплати праці.

Також, документ встановлює, що у 2018 році граничний розмір премії для працівників не може перевищувати 100% посадового окладу. У 2017 році він не міг перевищувати 50% окладу.

"За таких умов, запропоновані оклади працівників державної служби зайнятості забезпечать частку посадового окладу у структурі заробітної плати близько 35%, що не сприятиме захищеності працівника. Така система оплати праці передбачає дискримінаційні та корупційні ризики, створює умови для керівників зловживати та маніпулювати працівниками, адже 65% ресурсу для встановлення стимулюючих виплат може залежати від їх суб’єктивної думки, без урахування професійних якостей працівника", - переконані у Федерації профспілок.
Читайте також: На Одещині підлітки жорстоко познущались над дитиною з інвалідністю