Політика
11 лютого 2018
Лавров: Те, що американці з канадцями зайнялися постачанням зброї в Україну, – сумно. РФ не може цього заборонити, але висновки ми зробимо
Лавров: США намагаються заманити в ці свої задуми з постачанням зброї Україні країни, позначені русофобськими тенденціями.
news-image

РФ "зробить висновки" через намір США і Канади постачати летальну зброю в Україну. Про це 11 лютого в ефірі каналу "Россия 1" заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає «Є!».

Дипломат стверджує, що Європа "висловлюється проти" цих постачань, але "неголосно й непублічно".

За нашими даними, вони (європейські країни. – «Є!») висловлюють незгоду у відповідь на наполегливі вимоги Вашингтона, щоб Європа приєдналася до цих постачань. США намагаються заманити в ці свої задуми країни, позначені русофобськими тенденціями, – наших Балтійських сусідів, Польщу. Але, за нашими даними, великі солідні європейські держави розуміють небезпеку таких дій і намагаються напоумити своїх сусідів. Американці разом із канадцями зайнялися такими постачаннями, і це сумно. Ми не можемо заборонити американцям постачати що-небудь куди-небудь, але висновки ми робитимемо. І те, що на це пильно дивляться представники Донецька й Луганська, у яких є можливість за себе постояти, – це теж об′єктивний факт, – сказав Лавров.