Київ
12 лютого 2018
Кличко: Ми збільшили фінансування цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» у 2018 році
Загальна сума фінансування програми в 2018 році складатиме 1 мільярд 750 мільйонів гривень.
news-image

Влада міста Києва збільшила фінансування цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» майже на 200 мільйонів гривень. Таку заяву зробив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ», передає «Є!» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

Таким чином загальна сума фінансування цієї соціально важливої програми в 2018 році складатиме 1 мільярд 750 мільйонів гривень.

«Ми повинні підтримувати незахищені верстви населення. Частина цих коштів йде на компенсації проїзду у громадському транспорті. Це також соціальний хліб і 200 кіосків по місту, де можна купити хліб по соціально низьким цінам. Це 300 найменувань ліків в аптеках «Фармація», ціна на які на 30 відсотків нижча, ніж на такі самі ліки в комерційних аптеках», - зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, традиційно цього року буде надано адресну соціальну матеріальну допомогу до визначних дат та свят окремим категоріям населення, ветеранам війни. На ці потреби з бюджету виділили понад 100 мільйонів гривень. Охопить ця допомога 190 тисяч осіб. 24 мільйона гривень буде надано на забезпечення путівками у санаторії пільгових категорій громадян.  Близько 900 тисяч осіб, в рамках програми «Турбота. Назустріч киянам», отримають компенсацію пільгового проїзду міським пасажирським транспортом.  

«На жаль, соціальні державні програми скорочені. Якщо раніше проїзд компенсувався з державного бюджету, зараз пільговий проїзд вже перекладено на місцеві бюджети. І велика частина – це відповідальність місцевої влади - Київської міської адміністрації та мерії», - підкреслив мер Києва.

Аби дізнатися про можливість отримання допомоги, потрібно звернутися в центри соціального захисту. Там, за словами Віталія Кличка, можна отримати детальну інформацію.

Читайте також: Кличко: «У 2017 ми відкрили реконструйований Київський велотрек та оновили 120 парків і скверів»