Резонанс
12 лютого 2018
Саакашвілі депортують з України - джерела
За даними джерел, політика депортують до Польщі.
news-image

Лідера "Рух нових Сил" Міхеіла Саакашвілі, якого затримали у Києві в понеділок, депортують з України. Про це ТСН.ua повідомили власні джерела, передає «Є!»

"Так, це депортація. Депортація до Європи", - зазначив високопоставлений чиновник.

Водночас інше високопоставлене джерело зазначило, що його депортують не до Нідерландів, адже туди він міг поїхати лише за власним бажання. Але таку можливість йому залишили у разі [поїхати до Нідерландів], якщо він погодиться на добровільну депоратцію

"Це називається реадмісія - повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув", - додав співрозмовник.

Це означає, що Саакашвілі буде депортовано до Польщі, адже до України він прибув саме звідти у вересні 2017 року, прорвавши кордон.

За інформацією джерел в дипломатичних колах, приблизно п’ять днів тому українська сторона звернулася до польської з проханням про процедуру реадмісії Саакашвілі, але польська сторона на момент затримання Саакашвілі на запит не відповіла, оскільки має місяць на його обробку.

На Фейсбук-сторінці соратника Міхеіла Саакашвілі Давида Сакварелідзе щойно зявилося повідомлення: "Їдемо до Борисполя". Чи означає це депортацію екс-президента Грузії, він не уточнює.

Нагадаємо, 11 грудня Печерський райсуд Києва відпустив на волю Саакашвілі без жодних умов. Суд відмовив прокурорам у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.

Читайте також: У Києві затримали Саакашвілі