Події
12 лютого 2018
Стало відомо якого розміру збитків зазнала Одещина під час негоди 16-21 січня
План заходів планується затвердити на наступному засіданні комісії.
news-image

В Одеській області січнева негода (в період 16 по 21 січня) завдала збитків регіону більш ніж на 47,8 млн грн.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації.

Зокрема, за словами голови Одеської ОДА Максима Степанова, йдеться про природні явища (штормовий вітер, снігопад, ожеледиця тощо), які мали місце в Одеській області в період з 16 по 21 січня, які фахівці охарактеризували як «надзвичайні».

Зараз у районах області і в обладміністрації завершили підрахунок збитків, встановлено, що вони перевищили 47,8 млн грн.

Найбільша частка збитків - пошкодження опор ліній електропередачі. Внаслідок шквальних поривів вітру їх кількість досягла 1750, що призвело до масових відключень світла в населених пунктах.

Як зазначив Степанов, для мінімізації наслідків негоди додатково затверджено комплекс заходів. Перш за все, це стосується модернізації електромереж.

«Питання стоїть дуже гостро і вимагає вирішення. При цьому, забезпечення дизель-генераторами лікарень і об'єктів соціальної сфери буде передбачено, зокрема й у районних бюджетах. Ще два важливі аспекти: облаштування зупинок транспорту всім необхідним і стійкість мобільного зв'язку», - наголосив Степанов.

Він зазначив, що необхідні заходи було обговорено під час роботи регіонального штабу з питань негоди, а тепер буде офіційно затверджено й прийняті до виконання.

План заходів планується затвердити на наступному засіданні комісії.

Читайте також: Синоптик розповіла, скільки в Україні триватиме похолодання
Читайте також: На Одещині під залізничною колією знайшли артилерійські снаряди (фото)