Події
12 лютого 2018
В одному із районів Закарпаття через спалах кору ввели карантин
За останні три дні медики зафіксували три нові випадки захворювання.
news-image

Відсьогодні, 12 лютого, у Міжгірському районі на Закарпатті ввели карантин через зростання випадків захворюваність на кір. За останні три дні медики зафіксували три нові випадки захворювання. Водночас дитячі заклади (ясла, дитсадки, школи) не відвідує значна частина дітей через гострі респіраторні вірусні інфекції. Карантин триватиме два тижні – до 25 лютого включно.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Загалом показники захворюваності на кір в області пішли на спад – за останній тиждень фіксуються по 15-17 нових випадків щодня (минулого тижня було по 30-35). Усього від початку року в області зафіксовано 740 випадків захворювання, близько 80% хворих – діти до 17 років. До кінця лютого Закарпаття забезпечене вакциною від кору, паротиту й краснухи за рахунок отриманої з Угорщини гуманітарної допомоги. Обіцяні Міністерством охорони здоров’я України дві тисячі доз вакцини мають надійти цього тижня", - уточнив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 9 лютого в Тячівському районі на Закарпатті від кору померла 5-річна дитина. Нині в лікарні проводять службову перевірку. За даними медиків, батьки відмовилися від щеплення дитини в 1-річному віці (крім того, вони відмовилися від щеплення ще двох своїх дітей, що підтверджено документально). Стосовно середньої доньки, котра померла від кору, письмова відмова має бути зафіксована в амбулаторній картці, яку батьки відмовляються видати лікарям. Водночас батьки стверджують, що дитина залишилася нещепленою не через відмову, а через відсутність вакцини в січні 2014 року. Усі обставини відсутності щеплення дівчинки з’ясовує перевірка. 

Читайте також: У Києві через ГРВІ та грип закрили 119 шкіл