Події
13 лютого 2018
Саакашвілі попросив допомоги у Меркель та ЄС і обіцяє вернутися в Україну
Міхеїл Саакашвілі просить підтримки у Євросоюзу та канцлера Німеччини Ангели Меркель.
news-image
Екс-голова Одеської області, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі просить підтримки у Євросоюзу та канцлера Німеччини Ангели Меркель.
 
Про це він заявив газеті Bild, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.
"У кафе в Києві на мене напали чоловіки в масках, вони викрали мене, погрожували мені і вивезли мене на приватному літаку до Польщі. За цією акцією стоїть корумпований український президент Петро Порошенко", - заявив Саакашвілі.

Він заявив, що якщо ЄС та Ангела Меркель зокрема нічого не зроблять, то Україна прийде до краху.

Також він додав, що повернеться до України законним способом і нібито вже "оголошені масові демонстрації".

Нагадаємо, 12 лютого близько 15 год. Саакашвілі затримали у столичному ресторані, після чого його літаком відправили до країни попереднього перебування - Польщі. У мережі з’явилося відео із затриманням.

Польща прийняла Саакашвілі, оскільки він є чоловіком громадянки держави-члена Європейського Союзу.

Раніше, 10 вересня 2017 року, Міхеїл Саакашвілі з порушенням правил перетину кордону та за допомогою своїх прихильників і українських нардепів "прорвався" на територію України з Польщі. 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Міхеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

4 листопада Саакашвілі сплатив штраф у розмірі 3,4 тис. гривень за незаконне перетинання кордону.

З січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Міхеїлу Саакашвілі у позові до державної міграційної служби, яка відмовилась визнавати його біженцем. 6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва відхилив скаргу Саакашвілі на рішення ДМС про відмову у визнанні його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Читайте також:Саакашвілі був доставлений до Польщі на літаку Порошенка