Київ
13 лютого 2018
Замість кіосків у переході на Майдані Незалежності може з’явитися галерея, - КМДА
Кіоски зносять через розірвання інвестиційних договорів із підприємцями за поданням прокуратури та рішенням суду.
news-image

У Києві в переході біля станції метро «Майдан Незалежності» комунальники зносять торгові точки. Кіоски демонтують у зв’язку із розривом договорів із підприємцями, а на їх місці може з’явитися галерея.

Про це розповів у коментарі Громадському радіо перший заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Він розповів, що кіоски зносять через розірвання інвестиційних договорів із підприємцями за поданням прокуратури та рішенням суду.

«На даний момент у підприємців не було жодного дозвільного документів, щоб здійснювати там підприємницьку діяльність. Інспекторами благоустрою були рознесені підприємцями приписи, які вимагали або надати дозвільну документацію підприємцям, або демонтувати власними силами», — зазначив Тарас Панчій.

За його словами, близько 50% підприємців вивезли свої товари і демонтували торгові точки. Іншу ж частину сьогодні, 13 лютого, почали демонтувати комунальники. Зараз перехід перебуває на балансі у Шляхоексплуатаційному управління Шевченківського району, яке після демонтажу почне його ремонт. За словами Тараса Панчія, від Спілки архітекторів надійшла пропозиція, щоб зробити у переході галерею. 

«Зараз ми прибираємо усі тимчасово незаконні споруди, ремонтуємо повністю переходи, також ми ще там розглядаємо рекомендації від спілки архітекторів, щоб там зробити галерею без торгових точок», — зазначив Тарас Панчій.

Він також не виключає, що на території переходу можуть після ремонту з’явитися нові торгові точки, проте у меншій кількості. Як розповів у коментарі Громадському радіо власник МАФу із булочками, попередили їх про останній день роботи сьогодні. 

«От ми буквально підписи збирали три дні тому. А люди ходять, питають, куди вони тепер мають ходити. Філармонія. Главпоштамт. Вони завжди приходять до нас на обід. В обід можна побачити, яка буде черга. В нас точок багато у місті. Ми без роботи не залишимося, але коли ми вже тут п’ять років і розкручували цю точку, то вже чогось важко йти звідси», — зазначив власник.

Власниця сувенірної продукції у переході на Майдані переконана, що через знесення «більше тисячі людей залишаться без роботи» 

«Це нашому Кличку мало місця. Він сказав все зняти. Нікому робочих місць не дає», — зазначила вона.

Водночас продавець магазину сувенірів задоволений знесенням кіосків: «Слава Богу, знесли балаган. Може, зроблять щось нормальне. Все одно торгувати треба, бо це місце. Всі люди тут. Але зроблять як «Метроград», то ідеально».

Читайте також:Стало відомо, скільки українців готові до участі в акціях соціального протесту