Події
13 лютого 2018
Україна і надалі братиме участь у боротьбі з ІДІЛ - Клімкін
Учасники зустрічі обговорили шляхи надання коаліцією допомоги в боротьбі проти відродження ІДІЛ в Іраку і Сирії.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні міністрів закордонних справ держав-учасниць Всесвітньої коаліції у боротьбі з ІДІЛ заявив, що Україна продовжує допомагати боротися з ІДІЛ, беручи активну участь у діяльності робочої групи з протидії тероризму.

Інформує «Є!», з посиланням на interfax.com.ua.

 Як повідомляє у вівторок прес-служба МЗС, П.Клімкін узяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-учасниць Всесвітньої коаліції у боротьбі з ІДІЛ у м Ель-Кувейт (Держава Кувейт) під співголовуванням віце-прем'єр-міністра, міністра закордонних справ Кувейту шейха Сабаха Халіда Аль-Хамада Аль-Сабахата і державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

Учасники зустрічі обговорили шляхи надання коаліцією допомоги в боротьбі проти відродження ІДІЛ в Іраку і Сирії, досягнення стабільності, реінтеграції та реабілітації цих територій, а також визначили керівні принципи для коаліції у боротьбі проти Ісламської держави як прояви міжнародного тероризму.

"У своєму виступі під час засідання, присвяченого питанню нейтралізації мережі і центрів ІДІЛ у світі, П.Клімкін наголосив, що Україна, як член коаліції, цілком розділяє її цінності і принципи, а також стратегічні цілі із боротьби з тероризмом в усіх його формах і проявах. Україна продовжує робити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ, зокрема беручи активну участь у діяльності робочої групи з протидії тероризму", - зазначено в повідомленні МЗС України.

На полях конференції П.Клімкін також провів двосторонні зустрічі з міністром закордонних справ Австралії Джулі Бішоп і главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

У міністерському засіданні Всесвітньої коаліції із боротьби з ІДІЛ узяли участь представники близько 80 держав і міжнародних організацій, які є членами Всесвітньої коаліції на рівні керівників зовнішньополітичних відомств.

Читайте також: Ситуація з угорцями на Закарпатті зацікавила комісара ОБСЄ