Політика
14 лютого 2018
Росія не буде вибачатися: Лавров зробив нову заяву щодо війни в Україні
Лавров заявив, що Росія не має наміру каятися і вибачатися за свої дії в Україні.
news-image

Російська Федерація не має наміру каятися і вибачатися за свої дії на Сході України та в окупованому Криму.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції з главою МЗС Бельгії Дідьє Рейндерсом у Москві, передає «Є!» посилаючись на УНІАН.

Він наголосив, що Росія також не цікавиться ставленням країн Заходу до питання скасування санкцій і за оцінками авторитетних дослідницьких структур "ті, хто вводить санкції, страждають від цього більше".

Ми не цікавимося ставленням Європейського Союзу і взагалі тих країн, які ввели проти нас санкції, що вони на цю тему думають, ми читаємо оцінки, вони усі як одна свідчать, що санкції завдають шкоди нашим двостороннім відносинам, – заявив він.

Глава МЗС підкреслив, що Росія не буде нікого просити міняти політику санкцій і розраховує, що прийде усвідомлення її "безвихідності", оскільки вона переслідує ідеологізовані та геополітичні цілі.

Також, Лавров заявив, що Росія не має наміру вибачатися за агресію проти України.

Без ультиматумів, без вимог покаятися, вибачитися. Ми всі свої дії відкрито на основі міжнародно-правових норм пояснили. Всі ті, хто хоче нас почути, нас почули. Ми сьогодні говорили і про Україну, і про Крим, – сказав дипломат.

Він вважає, що все більше західних політиків і парламентаріїв ЄС відвідують Крим, а ті, хто називає це анексією, критикує дистанційно.