Події
15 лютого 2018
В Україні на грип та ГРВІ захворіли 258 тис. осіб
Епідемічний поріг в Україні в цілому перевищено на 16,8%.
news-image

У п'яти областях України перевищено епідемічний поріг до 25%. Це Вінницька (на 8,1%), Волинська (7,7%), Житомирська (12,3%), Рівненська (4,7%) та Хмельницька області (5,7%).

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"За минулий тиждень (з 5 по 11 лютого) в Україні зареєстровано майже 260 тис. нових випадків захворювання на грип та ГРВІ. Від ускладнень грипу загинули двоє дітей", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що епідемічний поріг в Україні в цілому перевищено на 16,8%. Грип та ГРВІ захворіли 258 тис. осіб, з них 70% - діти. Це свідчить про середньої інтенсивності активності грипу та ГРВІ. З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 тис. осіб.

МОЗ нагадує, що симптомами грипу є висока температура, лихоманка, головний біль, ломота в м'язах і суглобах. Вони можуть проявлятися раптово і тривати від кількох днів до кількох тижнів.

У Києві за минулий тиждень було госпіталізовано 288 осіб з грипом, з них 180 дітей. Станом на 12 лютого в Києві на карантин закрили 119 шкіл. Карантин введено також у школах Рівного, Мукачевого, Миколаєва, Вінниці, Запоріжжя та Житомира, а також у багатьох районних центрах по всій країні. 

Читайте також: Вчені розробили унікальний спосіб боротьби із раком