Суспільство
15 лютого 2018
Польський працедавець зобов'язався оплатити лікування українки, якій не надав допомогу
Працедавець також заплатить за реабілітацію потерпілої на території Польщі.
news-image

Консул України в Польщі Світлана Криса повідомила, що працедавець зобов'язався оплатити лікування та реабілітацію потерпілої громадянки України. Про це йдеться в повідомленні МЗС, передає «Є!»

Нагадаємо, працедавець у Польщі не викликав швидку українці, у якої стався інсульт. Чоловік просто вивіз жінку за місто та поклав на лавку.

У повідомленні МЗС зазначається, що вчора, 14.02.2018 р., у Посольстві України в Польщі відбулася зустріч керівника Консульського відділу Посольства С. Криси із заступником старости повіту Шрода Вєлькопольська П. Каспшаком, секретарем повіту Б. Вєлінським і працедавцем громадянки України у зв'язку з інцидентом щодо ненадання їй необхідної медичної допомоги.

"Під час зустрічі представники місцевих органів самоврядування заявили про готовність оплатити лікування громадянки України в медичній установі м.Познань. Працедавець надав письмове зобов'язання оплатити повний курс лікування, а також реабілітацію потерпілої на території Польщі.

Водночас, розмір можливого щомісячного відшкодування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності українки буде визначено в судовому порядку", - йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України.

Читайте також: Працедавець у Польщі не викликав швидку українці, у якої стався інсульт