Політика
16 лютого 2018
Порошенко сьогодні відвідає Литву і виступить на Мюнхенській конференції з питань безпеки
У президента України Петра Порошенка заплановано відразу дві робочі поїздки до Литви і до Мюнхена, що в Німеччині.
news-image

Сьогодні, 16 лютого, у президента України Петра Порошенка заплановано відразу дві робочі поїздки до Литви і до Мюнхена, що в Німеччині. Про це повідомляє прес-служба президента. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

У Мюнхені Порошенко виступить у рамках конференції з питань безпеки, а також проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами НАТО і ООН, представниками США та главами держав Європейського Союзу. Також очікується, що відбудуться переговори "нормандського формату".

Зараз свою участь у конференції, окрім Петра Порошенка, підтвердили генсек НАТО Єнс Столтенберг, генсек ООН Антоніу Гутерреш, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей та інші високопоставлені особи з усього світу - всього близько 200 гостей.

Також президент України відповів на запрошення президента Литви Далі Грибаускайте та відвідає Литовську Республіку, де візьме участь в урочистих заходах на честь 100-річчя відновлення Литовської держави. Крім Порошенка, святкування відвідають також глави європейських держав і глави керівних органів ЄС.