Події
17 лютого 2018
Тепер в Україні 16 лютого стане Днем військового журналіста
Саме 16 лютого три роки тому в Дебальцевому загинув військовий кореспондент Дмитро Лабуткін.
news-image

 Це свято кореспондентів, які разом із солдатами ЗСУ перебувають на передовій та передають звідти останні фронтові новини, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Таких журналістів у п’ятницю зібрали в Міністерстві оборони України та нагородили. Дату для урочистого дня обрали невипадково – саме 16 лютого три роки тому в Дебальцевому загинув військовий кореспондент Дмитро Лабуткін. Сьогодні нагороду Дмитра на честь свята отримав його тато. Чоловік говорить, що всі відзнаки передасть доньці Дмитра 7-річній Кірі. 

"Вона сприймає нагороди, не як іграшки, каже: це татове. Зразу хотів бути кореспондентом, хотів бути розвідником", - розповів Віталій Лабуткін.
"Дуже багато журналістів можуть себе назвати не просто фронтовими журналістами, а що вони були на війні. Має бути окреме свято, військовий журналіст має бути на передовій, тоді він має право називатись військовим журналістом. Там, де стріляють", - твердить військовий кореспондент Леонід Матюхін.
"Військовим кореспондентам побажати тільки хороших новин, сухих окопів біля солдатів, поменше обстрілів, припинення війни і перемоги", - сказав його колега Володимир Фітьо.
Читайте також: Майже 6% ВВП України йде на безпеку і оборону - Порошенко
Читайте також: Впродовж дня бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів різних калібрів - штаб АТО