Світ
17 лютого 2018
ОАЕ планують відправити першу місію на Марс в 2020 році
У країни амбітні космічні плани, вершиною яких є підкорення Марса.
news-image

Емірати використовують частину нафтових грошей для фінансування своєї космічної програми. Вже в 2020 році країна планує відправити першу місію на Червону планету, а через 99 років мати там колонію, інформує «Є!», з посиланням на news.finance.ua.

На даний момент країна інвестувала ,4 млрд у свою космічну програму. Влада Еміратів пояснює, що це один з напрямків диверсифікації економіки, що поки що повністю залежить від нафти. 

«Ми хочемо організовувати власні космічні місії і запускати власні супутники», — говорить представник Космічного центру в Дубаї Салем Хумаїд.

У країни амбітні космічні плани, вершиною яких є підкорення Марса. Але в найближчій перспективі найголовнішим завданням є запуск першого супутника, повністю розробленого і зібраного місцевими фахівцями. Він повинен піднятися на орбіту за допомогою японських партнерів вже в цьому році. А поки що його відправили на фінальні тести в Південну Корею. Арабська країна і до цього запускала супутники, але вони були зібрані за допомогою партнерів. У Космічному центрі кажуть, що було не важко знайти необхідних фахівців. Всі 200 робочих місць зайняті тільки громадянами країни.

Після запуску супутника Емірати переходять до активної стадії своєї марсіанської програми. За планами, зонд під назвою «Аль-Амаль» стартує в 2020 році і вийде на орбіту Марса в 2021, у 50-річну річницю незалежності ОАЕ. Технічними консультантами будуть виступати американські вчені з Університету Колорадо. Таким чином, Арабські Емірати стануть однією з дев’яти країн, що працюють в галузі досліджень Марса. Зонд буде виконувати дослідницьку місію: вивчати марсіанську атмосферу, поверхню планети. Космічне агентство ОАЕ заявляє, що результати марсіанської місії будуть доступні всьому світу.

Читайте також: Унікальна українська розробка проходить випробування в NASA