Політика
17 лютого 2018
Порошенко обговорив із представниками Конгресу США надання летальної зброї Україні і деокупацію Криму
Порошенко і представники Конгресу США засудили намір провести російські президентські вибори в Криму.
news-image

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США під час Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє 17 лютого прес-служба глави держави, передає «Є!».

Петро Порошенко висловив вдячність за провідну роль Конгресу США у справі відсічі російської агресії та у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Яскравим підтвердженням такої підтримки стало ухвалення закону про протидію супротивникам Америки через санкції, окремі положення якого уже імплементуються, – ідеться в повідомленні.

Порошенко наголосив, що ухвалення Вашингтоном рішення про надання Україні летальної оборонної зброї та посилення санкційного тиску є "не тільки відповіддю на деструктивну позицію Москви, але й водночас формує сприятливе тло для просування мирного процесу на Донбасі".

Петро Порошенко висловив сподівання, що фінансування програм безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, і надалі отримуватимуть повну підтримку з боку Конгресу, – додали у прес-службі.

Сторони також засудили намір провести російські президентські вибори на тимчасово окупованій території Криму.

Було скоординовано подальші кроки щодо посилення міжнародного фронту з деокупації українського Криму. Було також обговорено прогрес України у реалізації програм реформ та розвиток співпраці з МВФ. Відзначено зусилля з реформування сектору безпеки, свідченням чого є намір уже найближчим часом розглянути у Парламенті законопроект про національну безпеку. Президент України також закликав Конгрес США підтримати офіційне визнання Сполученими Штатами Голодомору 1932–1933 років, штучно створеного сталінським режимом, геноцидом українського народу, – ідеться в повідомленні.