Світ
19 лютого 2018
Ворота посольства Польщі в Тель-Авіві розмалювали свастиками
Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за вандалізм щодо будівлі дипломатичної місії.
news-image

Наступного дня після заяви польського прем’єра Моравецького про "євроейських злочинців" під час Другої світової невідомі намалювали на воротах посольства Польщі в Ізраїлі свастики. Про це повідомляє BBC, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

У неділю на воротах та дошці оголошень посольства знайшли намальовані маркером свастики та антипольські образливі слова, зокрема слово "вбивця".  

Поліція Тель-Авіва проводить розслідування для з’ясування винуватців. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за вандалізм щодо будівлі дипломатичної місії.

Нагадаємо, на безпековій конференції в Мюнхені Моравецький прирівняв "єврейських злочинців" до польських та інших, що негайно викликало критику з боку прем'єр-міністра Ізраїлю, який називав слова польського прем’єра "обурливими". У польському уряді пізніше заявили, що слова Моравецького жодним чином не мали на меті заперечувати Голокост або зробити євреїв, які постраждали від Голокосту, відповідальними за те, що було нацистським німецьким геноцидом.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі.  Закон передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Читайте також: Чотири роки тому беркутівці штурмували Майдан