Події
19 лютого 2018
Аваков закликає Кабмін скасувати охорону судів поліцією і Нацгвардією
Міністр має намір внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Кабінет Міністрів скасувати охорону судів поліцією і Національною гвардією. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Міністр прокоментував рішення Шевченківського районного суду Києва відмовити в арешті екс-бійця батальйону "Донбас", підозрюваного в пораненні з вогнепальної зброї поліцейського під час масових заворушень під Солом'янським судом 15 лютого:

"Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином", - написав міністр.

Аваков вимагає від Вищої ради правосуддя негайно відреагувати на таке рішення суду, а від прокуратури та Апеляційного суду - винести справедливе рішення щодо підозрюваного.

"З ранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - зазначив Аваков.

Так, міністр має намір внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії.

Нагадаємо, 15 лютого під час забезпечення порядку біля будівлі суду, де розглядалося клопотання про арешт мера Одеси Геннадія Труханова, сталася стрілянина, в результаті якої поранений поліцейський. Зазначалося, що стрільця затримали, поліцейського з вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню.

Всього в управління поліції доставили 36 осіб, трьох з яких затримали, стосовно інших правоохоронці встановили анкетні дані і відпустили. Пізніше Шевченківський райсуд Києва відпустив затриманих на поруки народних депутатів, екс-бійця батальону "Донбас".

Читайте також:У Мар'їнці військовослужбовець застрелив товариша по службі

Читайте також:Прокуратура відкрила провадження щодо доведення до самогубства іноземної студентки